MOA

MOA

MOA (Manifestation Of Absence) is een muzikaal pleidooi voor ruimtelijkheid. Onder leiding van saxofonist Koen Boeijinga onderzoekt dit collectief de context van geluid, waarin de rol van stilte centraal staat. De MOA-musici delen een fascinatie voor klankonderzoek en laten zich hierbij inspireren door de natuur, archaïsche muziekstijlen, en oriëntaalse filosofieën. Met zorgvuldig gekozen geluiden (en tegengeluiden) creëert MOA een meditatieve en mystieke klankwereld, waarin gecomponeerde stukken en vrije improvisatie elkaar afwisselen. Lyrische melodieën, tribale ritmes, repetitieve thema’s en sferische geluidslandschappen worden gevormd door een rijk scala aan verrassende instrumenten en klankcombinaties.

De bezetting van MOA verschilt per concert en wordt afgesteld op de fysieke ruimte. Leden van dit ensemble zijn Koen Boeijinga (blaasinstrumenten), Silva de Waard (zang), Rogier Hornman (cello), Hugo Ariëns (geprepareerde gitaar), Albert van Veenendaal (geprepareerde piano), Dion Nijland (contrabas), en Mees Siderius (drums, percussie).