MIEKE VAN DAM

MIEKE VAN DAM

Ik ben een muzikant en maker met een fascinatie voor de machines in ons leven en in onze hoofden. Hoe verhouden wij ons tot deze machines? Mijn werk is rauw en kwetsbaar, en zeer divers in verschijningsvorm: van punk tot kamermuziek. Hoewel ik mijn werk meestal begin vanuit een concept, spelen improvisatie, emotie, confrontatie en irrationaliteit een belangrijke rol in mijn creatieve proces. Voor het realiseren van mijn concepten gebruik ik onder andere synthesizers, dwarsfluit, piano, stemperformance en de theremin, een oud elektronisch instrument. 
 Voor mij is de ONDERBUIK een plek om in verbinding te blijven met muzikanten die hetzelfde gedachtegoed delen. Deze omgeving geeft mij de ruimte om de wankele diepte van een maakproces in te duiken. Ik vind het erg waardevol dat we elkaar via de ONDERBUIK kunnen ondersteunen en als makers verder kunnen brengen .